آیا استفاده از سرخ کن ضرر دارد؟ معایب استفاده از سرخ کن چیست؟

0

آیا استفاده از سرخ کن ضرر دارد؟ معایب استفاده از سرخ کن چیست؟ چه تفاوتی سرخ کن با تابه های معمولی دارد ؟ پاسخ به این سوالات و موارد مشابه آن چیزی است که ما در این مقاله از سایت بونگ قصد داریم تا به آن بپردازیم و برای شما ضررهای استفاده از سرخ کن و نیز ویژگی ها و مزایای آن را نیز برای شما شرح دهیم. لطفا با ما همراه باشید.

 

 

 

مشاهده تخفیف های ویژه محصولات سرخ کن و خرید انلاین

 

 

معایب و ضررهای استفاده از سرخ کن چیست؟

 

سرخ کن عملیات مربوط به سرخ کردن مواد غذایی را در حرارت معین و با سرعت بیشتری انجام می دهد و دارای انواع مختلفی می باشد. اما به طورکلی از یک محفظه روغن و یک المنت گرم کننده تشکیل شده که در بازار نمونه های پیشرفته تر آن از لحاظ قابلیت و مدل موجود است.

قبل از آنکه ضررهای استفاده از سرخ کن را شرح دهیم، بهتر است ابتدا انواع آن را شناخته و به ویژگی های آنها بپردازیم، تا از این طریق معایب و مزایای هر یک از این مدل ها را درک کرده و بهتر بتوانید  نسبت به خرید سرخ کن اقدام به تصمیم گیری نمایید.

 

انواع سرخ کن

 

سرخ کن های معمولی الکترونیکی ( سرخ کن برقی )، سرخ کن بدون روغن یا هواپز ( اِیر فرایِر ) و سرخ کن های گازی سه دسته اصلی انواع سرخ کن ها هستند.

برای پی بردن به ضررهای استفاده از سرخ کن در ادامه هر یک از این دستگاه ها را به طور جدا و مختصر توضیح می دهیم، تا با ویژگی ها و نیز نحوه کاربرد آنها نیز آشنا شوید.

 

سرخ کن معمولی الکترونیکی ( سرخ کن برقی )

 

استفاده از این سرخ کن متداول تر از سایر دستگاه های سرخ کن می باشد، که به وسیله برق کار می کند. این سرخ کن نسبت به سایر دستگاه ها در ابعاد کوچک تر و در اندازه های کوچکتر می باشد. برای همین به مینی سرخ کن ها نیز معروف هستند. این سرخ کن به وسیله المنت روغن را که درون مخزن درون محفظه قرار دارد گرم می کند.

از معایبی که این سرخ کن دارد گنجایش کم آن است که فقط برای سرخ کردن مواد غذایی کوچک نظیر سبزیجات، میگو و سیب زمینی و اینگونه موارد طراحی شده است.

گرچه که می توان مرغ و ماهی و گوشت را به صورت دو نیم در آن سرخ کرد. اما سرخ کردن درسته این اقلام در آن ممکن نیست. این سرخ کن همینطور برای فضاهای کوچک و بسته بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. دیگر آنکه روغن در آن دیر داغ شده و ایمنی متوسطی هم دارد.

تمیز کاری این دستگاه معمولا کمی سخت است که البته بسته به مدل آن فرق کرده و مدل هایی به صورت قطعات قابل تفکیک برای تمیز کای سهل و آسانتر نیز وجود دارد. مواد غذایی سرخ شده در سرخ کن های برقی کاملا ترد و خوشمزه می گردد.

 

 

مشاهده تخفیف های ویژه محصولات سرخ کن و خرید انلاین

 

 

سرخ کن گازی

 

این سرخ کن در فضاهای باز کاربرد دارد و می توان با کپسول گاز و یا پیک نیک از آن استفاده کرد. گنجایش این دستگاه برای مرغ، ماهی و مواد غذایی درشت مناسب است و آن را به خوبی سرخ می کند. روغن در این دستگاه بر خلاف سرخ کن های برقی به زودی داغ می شود، و خوشمزه تر و تردتر از سرخ کن برقی نیز غذاها را سرخ می کند.

سرخ کن گازی همینطور از سرخ کن های بدون روغن ( اِیرفایر ) ارزان تر است و برای طبیعت گردی و یا گردش های دسته جمعی یک وسیله راحت می باشد. اما تمیز کردن این دستگاه کمی سخت بوده که بسته به مدل هایی که دارد متفاوت است.

از ضررهای استفاده از سرخ کن های گازی ایمنی کم آن می باشد، که باید در هنگام سرخ کردن غذا مواظب نشت گاز و سایر موارد آن باشید.

 

سرخ کن بدون روغن  ( اِیر فایِر )

 

یکی از جدیدترین مدل های سرخ کن می باشد اما در واقع سرخ کن نیست. زیرا که مواد غذایی را با روغن فراوان سرخ نمی کند. این دستگاه چون نیاز به روغن کمی برای سرخ کردن مواد غذایی دارد، از این رو برای افرادی که غذاهای چرب برایشان مضر بوده  و یا غذاهای پرچرب را دوست ندارند مناسب است.

سرخ کن بدون روغن یا اِیر فایِر همینطور غذاها را ترد و با مغزی کاملا پخته تحویل می دهد و تمیزکردن آن آسان تر از بقیه مدل های سرخ کن می باشد.

از دیگر مزایای سرخ کن بدون روغن می توان به ایمنی ان اشاره کرد که از دو مدل قبلی دارای ایمنی بیشتری می باشد. این دستگاه را همچنین می توان هم در فضای باز و نیز در مکان بسته ای مثل آپارتمان مورد استفاده قرار داد.

 این سرخ کن مناسب برای انواع غذاها است ولی برای پختن غذاهایی مانند مرغ، ماهی و بوقلمون به طور کامل گنجایش ندارد و باید آن را به دو نیم کرده و سپس سرخ نمود. دیگر آنکه این سرخ کن قیمت گران تری نسبت به نوع گازی و برقی دارد.

 

مشکلاتی که سرخ کردن غذا در تابه دارد

 

بعد از اینکه ویژگی ها و ضررهای استفاده از سرخ کن را بیان کردیم حال نوبت آن است که به مزایا و تفاوت هایی که سرخ کن با تابه های معمولی دارد را شرح دهیم و به نتیجه گیری کلی در مورد آن بپردازیم.

سرخ کردن مواد غذایی در تابه های معمولی کار مشکلی است. زیرا موجب پاشیدن روغن در اطراف و روی اجاق گاز می شود و نیز احتمال سوختگی به وسیله روغن زیاد است.

از طرفی در تابه و بر روی اجاق گاز نمی توان درجه حرارت مناسبی را برای سرخ کردن در نظر گرفت که مواد غذایی زیاد له و یا نسوزد. دیگر آنکه باید مراقب بود تا لباس ها موقع سرخ کردن چرب و کثیف نشود. با اینحال باز هم لباس ها تا حدودی دچار آلودگی و چربی می گردد.

 

 

مشاهده تخفیف های ویژه محصولات سرخ کن و خرید انلاین

 

 

نتیجه گیری

با اینکه استفاده از سرخ کن ها می تواند معایب و ضررهایی داشته باشد اما مزایای به نسبت بیشتری دارد. بسته به اینکه چه مدل سرخ کنی را برای خرید انتخاب می کنید، با این دستگاه می توانید تا حدود زیادی در وقت و انرژی تان صرفه جویی نمایید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.