قالب کیک
ابزار شیرینی پزی : یکی از خوشمزه ترین و جذاب ترین دسر ها، کیک ها هستن. خیلی وقتا دوست داریم در مناسبت های خاص زندگیمون با هنرمندی و سلیقه، تدارک همه چیز رو ببینیم. اینجور موقع ها کیک یکی ازون دسرهایی ست که توی جشن شادی ما خیلی مهم وضروریه.
خیلی از ماها وقتی کیک درست میکنیم ممکنه به اون شکلی که مدنظرمونه نشه، برای اینکه کیک مون خوب پف کنه خیلی از نکات برای پخت یک کیک خاص و خوشمزه لازمه. یکی از ترفندها زدن مقداری نمک داخل مواد خشک کیکه که باعث میشه خوب پف کنه. البته مثلا داشتن یک قالب کیک کمک به سزایی برای خوش فرم از آب در اومدن کیک ما میشه.
قالب های کیک طرح های متفاوتی دارن. مثلا وقتی جشن سالگرد عقد یا عروسی داریم بیشترین طرحی که دوست داریم طرح قلبی هستش که یکی از طرح های پرطرفداره، حتی میتونیم در انتهای پخت کیکمان وقتی که سرد شد روی کیک رو با ژله توت فرنگی تزیین کنیم.
حتی میتونیم تو جشن شب یلدا از تم انار یا هندوانه برای طراحی کیک مون استفاده کنیم، مثلا در کنار اینکه از ژله رنگی روی کیک استفاده میکنیم میتونیم از دانه های انار برای دو چندان کردن زیبایی کیک مون استفاده کنیم.
مشاهده قیمت و تخفیف های ویژه ابزار شیرینی پزی و کیک موجود در بازار
یه ایده جذاب که برای کیک شب یلدایی استفاده میشه طراحی کیک به شکل هندوانه هست که با یک برش در کنار کیک جذابیت آن را بیشتر می کنیم.
همه این طراحی ها را زمانی میتوانیم انجام دهیم که کیک اولیه ای که درست کردیم خوب پف کرده باشه و فرم و حالت خوبی پیدا بکنه که برای این اتفاق لازمه از یک قالب مناسب کیک استفاده کنیم.
برای اینکه کیک به راحتی از قالب فلزی جدا بشه باید قبل از ریختن مواد کیک به درون قالب، قالب را چرب کنیم و بعد از آن مقداری آرد به کف و بدنه قالب بپاشیم و در نهایت قالب را برعکس کنیم تا ارد اضافی از قالب جدا شود. در این مرحله مواد کیک را داخل قالب میریزیم و وقتی کیک پخته شد، ۱۰ دقیقه زمان میدیم تا کیک سرد بشه، بعد اونو به راحتی از قالب جدا میکنیم. اما اگه باز هم جدا نشد با زدن چند ضربه آرام به ته قالب، به طوری که کیک بر اثر ضربه خرد نشود کیک را از قالب جدا میکنیم.
البته از کاغذ روغنی هم میشه استفاده کرد باید کاغذ روغنی مناسب با ابعاد قالب مون برش بزنیم و همان مراحل قبلی رو انجام بدیم.
قالب های کیک انواع مختلفی دارن، برای مثال قالب های تفلون که جنس نچسبی دارند اما در همین قالب ها هم بهتره برای اطمینان بیشتر مقداری روغن برای چرب کردن کف قالب استفاده کنیم و در انتهای کار وقتی کیک کامل پخته شد، ۱۰ دقیقه صبر میکنیم تا کیک سرد بشه تا به راحتی از قالب جدا بشه.
اما در قالب های سیلیکونی نیازی به چرب کردن کف قالب و یا آرد پاشیدن نداریم این قالب ها انعطاف پذیری دارند و زمانی که کیک کامل پخته شده باشه به راحتی جدا میشه، البته باز هم باید صبر کنیم تا کیک سرد بشه.
مشاهده قیمت و تخفیف های ویژه ابزار شیرینی پزی و کیک موجود در بازار
در قالب های گالوانیزه به علت داشتن جنس و طرح های متنوع جزو قالب هایی هست که به راحتی کیک از اون ها جدا میشه. در این قالب ها هم میتونیم از کاغذ روغنی استفاده کنیم، هم اینکه کف و اطراف قالب را چرب کنیم و بعد از آن آرد به کف و اطراف قالب بپاشیم.
برای چرب کردن قالب هم میتونیم از روغن های جامد یا از کره استفاده کنیم. دقت داشته باشید زمانی که هنوز کیک مون داغه اقدام به این کار نکنید چون باعث میشه فرم و زیبایی کیک مون از بین بره.
قبل از انتخاب قالب باید به ابعاد کیک مدنظرتون توجه داشته باشین. البته برای درست کردن ژله روی کیک هم به قالب مناسب احتیاج داریم، ژله ایی که برای روی کیک تون درنظر دارید با توجه به مناسبت جشن یا مهمانی انتخاب کنید. با تهیه یک قالب مناسب با ذوق و سلیقه خودتون یک کیک خوشمزه و زیبا درست کنین.
کاغذ بهداشتی شیرینی پزی
یکی دیگه از ابزارهایی که برای پختن کیک و شیرینی استفاده میشه کاغد نسوز هست، این نوع کاغذ ها برای پخت شیرینی و کیک در فر ، ماکروفر و یا ماکروویو استفاده میشن و بدون اون ها واقعا پختن کیک و شیرینی کار مشکلیه. همچنین میتونین از این نوع کاغذ برای پخت لازانیا هم استفاده کنین. یادتون باشه از کاغذهای روغنی که مخصوص الگوی خیاطی هستن استفاده نکنین چون توی دمای بالا بیماری زا و خطرناک هستن، پس حتما باید به این نکته توجه داشته باشین که فقط از کاغذ بهداشتی و مخصوص قنادی استفاده کنین.
مشاهده قیمت و تخفیف های ویژه ابزار شیرینی پزی و کیک موجود در بازار
وردنه کیک پزی
یکی دیگه از کاربردی ترین ابزار ها وردنه هستش، بدون وردنه صاف کردن خمیر کار مشکلیه، چون یکنواخت در نمیاد، بعضی از وردنه ها چوبی و ساده هستن یعنی باید با دست چوب رو بچرخونین اما بعضی از وردنه ها هستن که جنس بدنه غلطک از سیلیکون باکیفیت هست که بصورت متحرکه یعنی نیاز به غلطاندن دسته های چوبی نیست که این امر باعث استفاده آسان و کاربردی از وردنه میشه.
مشاهده قیمت و تخفیف های ویژه ابزار شیرینی پزی و کیک موجود در بازار
پیمانه اندازه گیری
این وسیله واقعا جزو اولین ابزارهایی هست که برای موفقیت توی پختن کیک و شیرینی استفاده میشه، چون اگه مواد اولیه رو به اندازه استفاده نکنین ممکنه به اون نتیجه دلخواه نرسین. ابزارهای زیادی برای اندازه گیری وجود داره که یکی از ساده ترین و کاربردی ترینشون همین پیمانه هاست چون قابل حمل و به صرفه هستن. حتما یادتون باشه طبق دستور پخت مواد اولیه رو به اندازه مخلوط کنین تا کیک تون خوشمزه بشه.
مشاهده قیمت و تخفیف های ویژه ابزار شیرینی پزی و کیک موجود در بازار
قیف خامه زن
یکی ازموادی که برای تزئین و خوشمزه شدن کیک استفاده میشه خامه هست، اما همونطور که خودتون میدونین برای تزئین با خامه حتما باید ماسوره یا قیف خامه زن داشته باشین، خامه زن ها انواع مختلفی دارن که ساده ترین و به صرفه ترینشون خامه زن های پارچه ایه که میشه توی پخت کیک، خامه، حلوا، بامیه و… استفاده کنین.
مشاهده قیمت و تخفیف های ویژه ابزار شیرینی پزی و کیک موجود در بازار
الک آرد و شکر
برای اینکه توی پختن کیک موفق باشین و کیکتون نرم و پف کرده بشه باید آرد و شکر رو الک کنین تا خمیر خوبی به دست بیاد. یکی از جدیدترین نمونه های الک آرد که این روزا به دلیل استفاده آسان مورد استقبال بوده، الک آرد مدل چرخشی هست. این نوع الک ها دارای بدنه ای استوانه ای هستن که که کار کردن با اون ها خیلی راحته. در انتهای این الک ها دو تا توری فلزی گردان روی همدیگه قرار گرفتن که با فشار دادن دسته الک اهرم زیر صفحات به حرکت درمیاد و آرد یا شکر داخل الک به تدریج ازش خارج میشه.